Brugervenlighed - hvorfor det er vigtigt!

Hvorfor er det vigtigt at hjemmesiden er brugervenlig? Forskning viser, at internettets brugere er blevet mere kræsne og selviske.  Brugerne er blevet mere målrettede og ønsker at finde frem til den relevante information hurtigst muligt. Derfor er det ikke nok, at du sørger for at søgemaskineoptimere din hjemmeside. Finder brugeren ikke den ønskede information inden for kort tid, så søger han videre et andet sted - måske hos din konkurrent!

Form follows function er et kendt budskab inden for design og arkitektur. En forståelse af forholdet mellem udseende og funktionalitet, som også er værd at tage op til overvejelse, når man laver indhold til nettet. Hjemmesidedesign handler ikke kun om at skabe sider, der ser godt ud, men også om at strukturere indholdet på en logisk måde for brugeren og at skabe overensstemmelse mellem udseende og indhold. Det hjælper ikke meget at lave noget, der ser godt ud, men som ikke fortæller brugeren det, han er interesseret i!

Når du udvikler din hjemmeside, skal du ikke kun tage udgangspunkt i, hvad du gerne vil fortælle omverdenen om din virksomhed. Det er ikke dig, der skal bruge siden, men dine kunder. Derfor bør du undersøge, hvad de gerne vil vide om dig og din virksomhed og tage udgangspunkt i det, når du opbygger strukturen og udformer teksten. Udfordringen er at finde frem til et forlig mellem, hvad du gerne vil formidle, og hvad brugeren er interesseret i.