Hvad er Joomla! CMS?

Pointes kerneydelse er hjemmesider udarbejdet i Joomla! CMS. Vi har også stor tilslutning til vores Joomla-kurser.

Og hvad er så Joomla! CMS? Denne artikel er rettet mod dem, som ikke før har beskæftiget sig ret meget med hjemmesider, og derfor ikke har noget kendskab til, hvad hverken Joomla! eller et CMS er.

CMS = Content Management System

CMS - eller mere korrekt WCMS - står for (Web) Content Management System. Det er med andre ord et system (et program), der gør det muligt for ganske almindelige brugere uden noget forhåndskendskab til programmeringskoder eller lignende at opdatere en hjemmeside med tekst og billeder. Det fungerer lidt på samme måde, som når man skriver tekst og indsætter billeder i et Word-dokument.

For at bruge et CMS behøver man ikke at have noget program installeret på sin computer. Programmet er nemlig installeret et helt andet sted - på hjemmesidens server. Det er sådan noget, vi som professionelt webbureau tager os af.

For at få adgang til programmet, så man kan opdatere sin hjemmeside, skal man blot bruge en helt almindelig internetbrowser som f.eks. Internet Explorer og en forbindelse til internettet. Man logger derefter på CMS'ets administrationsdel via en hjemmesideadresse, der f.eks. kunne hedde www.dinhjemmeside.dk/admin. Ligesom når man logger ind på f.eks. LinkedIn, Facebook, Jobnet, Skat, netbank eller lignende. Når man er logget ind, har man så mulighed for at rette i tekst og billeder, tilføre nye sider og meget mere.

Joomla! CMS = prisbelønnet open source PHP CMS

Joomla! er et bestemt slags CMS. Det er et open source-program, hvilket betyder, at det frit kan downloades via internettet. Dvs., at vi ikke fakturerer vores kunder for selve programmet. Det er gratis for alle parter. Det er kun vores arbejde - man kan kalde os konsulenter - med at fremstille design, programmere templates og konfigurere systemet, som vi sender faktura på.

Selv om Joomla! CMS er gratis, er kvaliteten ikke ringere end en kommercielt CMS. Joomla! er kåret  til verdens bedste open source PHP CMS mere end en gang. Og det er et rigtigt godt CMS. Det vil vi gerne stå inde for. På verdensplan er Joomla! det bedst kendte CMS, imens det er knap så udbredt i Danmark. Vi tror på, at det hurtigt vil ændre sig med den sidst nye udgave af Joomla!

Joomla! community

Der er et stor community omkring Joomla! CMS, hvilket f.eks. betyder, at der er udviklet over 3.000 forskellige programudvidelser til Joomla!. Det er f.eks. forum, gæstebog, nyhedsbrevstilmelding og forskellige gallerier. Desuden findes der komponenter, der gør Joomla! til et optimalt søgemaskineoptimeret CMS (rent teknisk - der er derudover altid et arbejde i at søgemaskineoptimere).

Det store community - de mange tusinde mennesker, som har en interesse i at optimere og bevare Joomla! CMS - betyder dermed, at der faktisk er større sikkerhed for at Joomla! består, end der er ved et kommercielt system. Så man kan roligt vælge en Joomla! CMS webløsning til sin virksomhed og være sikker på, at den kan blive opdateret og udvidet de næste mange år fremover.

Joomla! og dets programudvidelser er programmeret i programmeringssproget PHP, som også er open source, hvilket reducerer udgifterne betydeligt, hvis man skal have programmeret en lille udvidelse til Joomla! Det er sådan noget, som vi også tager os af. Og her er Joomla! rigtig godt. Det er nemt at udvide med nye, specialfremstillede komponenter.

Kurser i Joomla

Pointe afholder som det eneste webbureau i landet kurser i Joomla! CMS, hvor du får din egen hjemmeside med hjem, når kurset er slut.

Læs mere om vores kurser.